2022 Yılı Değerlendirme Programları Geri Bildirim Toplantıları Gerçekleşti

• 16 Haziran, 2023
2022 Yılı Değerlendirme Programları Geri Bildirim Toplantıları Gerçekleşti

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından 2022 Yılı Değerlendirme Programları Geri Bildirim Toplantıları düzenlendi. Üniversitemizi temsilen Kalite Koordinatörlüğünden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arife USLU GÖKÇEOĞLU katıldı.

Çevrimiçi ortamda 12-13 Haziran 2023 tarihlerinde yapılan toplantılara 2022 yılına ilişkin YÖKAK tarafından yürütülen Kurumsal Dış Değerlendirme Programı, İzleme Programı ve Kurumsal Akreditasyon Programı’nda yer alan yükseköğretim kurumlarının rektörleri, değerlendirme programlarında görev alan takım başkanları ile ilgili akademisyenler katıldı.

YÖKAK Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın yönettiği toplantılarda YÖKAK Üyesi Prof. Dr. Feyza Arıcıoğlu da 2022 yılı YÖKAK Değerlendirme Programlarının geri bildirimleri ile programlar kapsamında üniversitelerin durumuna yönelik bir sunum gerçekleştirdi.

Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Çufalı, 2022 yılında Kurumsal Dış Değerlendirme Programı (KDDP) kapsamında 3 yükseköğretim kurumunu değerlendirdiklerini ifade ederek, 2022 yılı itibariyle toplamda 188 yükseköğretim kurumunun değerlendirilmiş olduğu bilgisini aktardı. 2022 yılında İzleme Programına 43 yükseköğretim kurumunun dahil olduğunu belirten Prof. Dr. Mustafa Çufalı, 2023 yılı itibariyle de toplamda 145 yükseköğretim kurumunun İzleme Programı kapsamına alınmış olduğunu kaydetti. Kurumsal Akreditasyon Programı başta olmak üzere tüm Değerlendirme Programlarının yürütülmeye devam edeceğini belirten Prof. Dr. Çufalı, Ara Değerlendirme Programı’nı da bu yıl başlattıklarını sözlerine ekledi.

Toplantılar katılımcıların sorularının yanıtlanması ve karşılıklı bilgi alışverişi bölümüyle devam etti.