Kalite Güvence Sistemi ve Koordinatörlük Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı

Kalite Güvence Sistemi ve Koordinatörlük Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı
  • 02 Kasım, 2023
Kalite Güvence Sistemi ve Koordinatörlük Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı

Üniversitemiz Kalite Güvence Sistemi ve Koordinatörlük Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu başkanlığıyla gerçekleştirildi.

ALINAN KARARLAR

1- Üniversitemiz akademik ve idari birimlerinin görünürlüğünün arttırılması adına sosyal sorumluk projeleri anlaşması, akademik birimlerin diğer kamu kurum ve kuruluşları ile yaptıkları çalışmalar, anlaşmalar, protokoller, akademik personelin ulusal veya uluslararası çapta ödül almış olması, ulusal ve uluslararası alanda önem arz eden çalışmalar, sürdürebilirlik, uluslararasılaşma, Ar-Ge ile  ilgili haberlerin görsellerinin, haberlerinin Koordinatörlüğümüzle paylaşılması ve birimlerin web sayfalarını daha aktif kullanmalar gerektiği ve bunun birimlere resmi yazı ile bildirilmesi kararına varılmıştır.

2- Yükseköğretim İzleme ve Değerlendirme verileri ile YÖKAK göstergelerinin verilerinin daha dikkatli takip edilmesi ve birimlerin bu istatistiki verilerin toplanmasında daha hassas davranmalarına karar verilmiştir.

3- YÖKAK VE ISO 9001 standartlarının değerlendirmesi açısından aralık ayında planlanan iç tetkikin aralık ayında yapılmasına ve akabinde belge başvurusunun yapılmasına karar verilmiştir.

4- İyileştirmeye açık yönler üzerinde değerlendirmeler yapılmıştır. Anket uygulamaları gibi geri bildirimlerin alınmasına ve analizlerinin detaylı yapılmasına karar verilmiştir.

5- Akreditasyonla ilgili çalışmaya başlayan veya başlayacak birimlerin teşvik edilmesi hususlarında fikir birliğine varılmıştır.