Üniversitemiz Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Tarafından Değerlendirildi

Üniversitemiz Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Tarafından Değerlendirildi
  • 04 Ekim, 2022
Üniversitemiz Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Tarafından Değerlendirildi

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) İzleme Takımı, 2019 yılında YÖKAK’ın Üniversitemizde yaptığı Dış Değerlendirme sonrası hazırladığı Kurumsal Geri Bildirim Raporu’nda (KGBR) yer alan iyileştirmeye açık yönlerimizi izlemek ve yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere Üniversitemizi izleme programı dahilinde değerlendirdi.
İzleme Programı’nın amacı, dış değerlendirme süreci sonrasında ilgili yükseköğretim kurumundaki gelişim sürecini değerlendirmektir. İzleme sisteminin temel değerlendirme kapsamını kurumun dış değerlendirmesi sonucunda hazırlanan Kurumsal Geri Bildirim Raporlarında ortaya çıkan “gelişmeye açık yanlar” oluşturmaktadır. Bununla birlikte kurumun güçlü yanlarının sürdürülebilir olup olmadığı İzleme Programı kapsamında değerlendirmektir.
YÖKAK İzleme Takım Başkanı Prof. Dr. Sermin ÖRNEKTEKİN (Akademik Değerlendirici), Prof. Dr. Gökhan ALPASLAN (Akademik Değerlendirici), Doç. Dr. Ümmühan AVCI (Akademik Değerlendirici), Barış ŞEN (Öğrenci Değerlendirici) değerlendirme üyelerinden oluşan İzleme Takımı’nın kendi aralarındaki toplantısı, ardından Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem KALAN ile yapılan açılış toplantısıyla başlamıştır.
YÖKAK İzleme Takımı, Üniversitemizin kalite güvencesi sistemi, eğitim-öğretim, Ar-Ge, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerini değerlendirdi. Üniversitemiz Kalite Yönetim Koordinatörlüğü, Kalite Komisyonu ve Senato Üyeleri ile idari, akademik pek çok personel ile görüşmelerde bulundu. 
Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem KALAN, YÖKAK İzleme Takımı’na Üniversitemizde yapılan kalite çalışmalarını, akademik, sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi, Üniversitemizin hedeflerini anlattı. Kalite Güvence Sistemi, Eğitim Öğretim, Araştırma Geliştirme ve Toplumsal Katkı yönleri ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi. İlerlemelerin fark edildiği ve olumlu geri bildirimlerin yapıldığı değerlendirme sonucunda, Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem KALAN, YÖKAK İzleme Takım Üyelerine Üniversitemize gelerek bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşmaları ve katkıları dolayısıyla teşekkür etti. Bu süreçte destek sağlayan üniversitemiz akademik ve idari çalışanlarına da teşekkürlerini iletti.